Montažne kuće: Dom skrojen po mjeri

Gradnja kuće velik je financijski zalogaj koji iziskuje puno strpljenja i živaca. Kako bi si olakšali ovu životnu fazu mnogi se okreću montažnim kućama jer istodobno štede vrijeme i novac.

Opcija “ključ u ruke” često je nešto skuplja, no investitor je oslobođen mnogih briga. Na primjer, jedan izvođač je zadužen za gotovo sve radove i kupci se useljavaju u kompletno gotovu kuću. Sistem “ključ u ruke” sastoji se od gradnje kuće iznad temelja ili s uključenim temeljima s izvođenjem svih radova koji prethode useljenju.

Ovaj sistem gradnje je zahvalan jer nema potrebe da stalno nadzirete radove, nema čestih ispravaka i promjena kao tijekom gradnje klasične kuće.

Montažnu kuću možete “skrojiti” u potpunosti prema svojim željama do u milimetar ili pak odabrati neku od kuća iz kataloga. Vi odlučujete o nivou izgrađenosti i o opremljenosti kuće.

Montažne kuće su niskoenergetske i upravo se energetska učinkovitost navodi kao jedna od najvećih prednosti ovakvog tipa gradnje. Druga bitna prednost je ekološka prihvatljivost. Za gradnju montažnih kuća koristi se drvo koje je prirodan materijal.

Drvo je i odličan izolator, protupožarno je vrlo dobar materijal, otporan je na potrese i ekstremne vremenske uvjete. Osim navedenog, drvo pruža osjećaj ugode i topline.
Kada je riječ o prednostima ovakvog tipa gradnje nikako se ne smije zanemariti brzina isporuke jer s obzirom na to da se kuće proizvode u tvorničkim uvjetima mogu biti gotove u samo dva mjeseca.

Za razliku od klasične gradnje nema potrebe da se radovi prilagođavaju vremenskim prilikama. Zbog kontroliranih uvjeta u tvornicama kuće se mogu izrađivati i tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Similar Posts